Tuesday, October 28, 2008

PPRT (Projek Perumahan Rakyat Termiskin)

    Sekarang org kpg aku tengah sibuk bercerita pasai  pprt ni.Ada yg dah dpt kena tarik balik, yg dapat pulak tipu cakap tak dapat tapi senyap2 dah nak start buat rumah tu.ni yg aku pelik ni..

aku bukanya apa,cuma peliklah kat org kpg ni.Termasuk projek baru ni dah dekat berpuluh buah rumah pprt dibina kat kpg ni.Org yg dapat pulak terdiri drpd org muda2,umor 30-an,ada keta,badan sihat&kuat keja lakibini......  ayo-yo.....termiskinkah mcmtu....!!!???pikiaqlah bro..org cakap kita termiskin tak malukah bro.....?Pulaktu yg betui2 miskin/susah tak dpt pulak?Heran2...
Mungkin yang bagi umah ni kena turun sendiri tengok keadaan calon2/pemohon yg mintak umah ni.Ni tak.,tgok surat ckp je miskin dah bagi tapi tak tau ke die tu kena tipu.ha...ha....ha....
Kalau tengok nama, projek ni utk yang termiskin tapi yg dpt.....arhhhhh malasla....lu pikiaqlah sendiri
 
ni samalah spt yg  aku baca kat blog PerakExpress 
Ada setengah tempat..yang kehidupannya senang pun dapat bantuan…sebab ada kabel. Pergi SUK…jumpa EXCO…dapat peruntukan. Tapi bagi yang duduk dikampung-kampung ulu…terbiar tanpa pembelaan…sebab tak ada kabel.
(baca penuh katSINI.....)

MyKampungku

Reactions:

0 comments:

nuff

Visited Since 090322

Followers

Komen Terkini

Categories

My Page Rank

Labels

Blog Widget by LinkWithin
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost